duminică, 13 martie 2011

Alegerea casei

Targuri in domeniu, agentii imobiliare, cercetari pe cont propriu, modalitatile de a-ti gasi casa perfecta sunt diverse, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Dincolo de aspectele legale ale unei astfel de decizii, pe care o luam o data sau de doua ori in viata, exista o multime de alti factori pe care un cumparator trebuie sa ii ia in calcul atunci cand achizitioneaza o locuinta.

Tentatia foarte mare este de a compara preturile caselor, insa, atentie! Analiza trebuie sa vizeze aceleasi caracteristici tehnice. Spre exemplu, pretul pe metrul patrat locuit in zona este unul dintre cei mai relevanti indicatori. Acest pret creste in cazul locuintelor noi care dispun de o alta calitate a constructiei si a finisajelor.

Esentiala este si o analiza a materialelor de constructie:
BCA si BCU
BCA-ul este usor, dar absorbe apa si are o rezistenta la compresie foarte mica dar o elasticitate destul de buna si o buna izolate termica .Pretul acestuia este in general mai scazut decat al caramizii sau betonului armat, in medie cu 10%.
Evitati o greseala frecventa:   nu confundati BCA (beton celular autoclavizat) cu BCU (beton celular usor), diferentele sunt foarte mari. BCU-ul este un material ieftin, dar si cu proprietati termice si de rezistenta mult mai slaba.

Caramida
Caramida are calitati termice foarte bun iar pretul depinde de producator si de certificarile in domeniu. Caramida nu absoarbe apa si este mai grea decat BCA.

Cateva “must do things” inainte de a achizitiona casa sau apartamentul:

  • mergeti sa vedeti locatia. Cercetatai cu atentie imprejurimile si posibilitatile din zona. 
  • nu va temeti sa puneti multe intrebari.  Achizitionarea unei case poate fi un moment unic in viata si este firesc sa cunoasteti toate detaliile. 
  • verificati si semnati cu atentie contractul.
  • purtati o discutie legata de clauzele de garantie
  • incercati sa va consultati cu un specialist, o terta persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu