marți, 15 martie 2011

Un oras nou, o noua provocare

Relocarea intr-un nou oras poate fi deopotriva infricosatoare si plina de entuziasm. In schimbul unor noi oportunitati, lasi deoparte familiaritatea si confortul trecutului. Cu toate acestea, mutatul poate fi  realizat cu mai multa usurinta daca ai un plan bine stabilit. 

  • inainte de a face acest mare pas este important sa te asiguri de posibilitatile profesionale din  zona. Este riscant sa incepi mutarea fara sa ai aceasta certitudine. Poate deveni un stress in plus intr-un context nu tocmai favorabil. 
  • afla cat de multe poti despre noul oras si asigura-te ca iti doresti sa locuiesti acolo. De asemenea, se impune si o analiza atenta a costurilor in cadrul noii locuintei si noului stil de viata. 
  •  pune pe hartie toate lucrurile de care ai nevoie, precum scoli, banci, magazine, telefonie, cablu tv, internet pentru a te asigura ca nu iti va lipsi nimic din noua locuinta sau zona. Exploreaza imprejurimile si obisnuieste-te cu noul décor. 

Daca esti tanar si te-ai nascut intr-un oras mai mic este foarte probabil sa iti doresti sa faci o astfel de mutare. O data ce ai un loc de munca asigurat si un venit constant, poti incerca sa aplici pentru uhn program precum ANL-Prima Casa

Ritmul de adaptare este mai rapid in randul tinerilor, dar  chiar si persoanele mai in varsta reusesc sa accepte cu deschidere schimbarea. Imi amintesc de persoanele din Rosia Montana, pentru care au fost construite noi cartiere la Alba Iulia si au privit cu entuziasm aceasta initiativa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu